Vigsel och porträttfotografering på Torö

I strålande solsken den 17/6 fick jag närvara vid denna fina vigsel mellan Tobbe och Kate. De vigde sig på bryggan vid Restaurang Sjöboden på Torö. Middagen var uppdukad i deras fina restaurang . En vacker björkportal som brudparet själv snickrat ihop fick pryda bryggan.

Men först tog vi bröllopsporträtt. Eftersom de önskade bilder med hav och sten träffades vi på en strand på Torö. Det blev bilder i starkt motljus i gassande högsommarväder och vidare valde vi att ta några bilder i skugga. Det finns naturligtvis fördelar med gassande sol och man kan få fina bilder där, men risken är stor att det blir skuggor under ögonen, spända ansiktsuttryck på grund av solljuset, och att ljuset träffar en del av paret som man inte vill, liksom överexponerad brudklänning, överexponerad och utfrätt bakgrund, om man inte kompensera med stark blixt.  Och då gäller det att ha en fin balans mellan naturligt ljus och blixt. Att bakgrunden är utfrätt är helt ok i bland, men inte alltid och det gäller att anpassa fotograferingen efter vad som önskas och vad man vill lyfta fram. I det här fallet hade brudparet önskat att miljöerna fick ta stor del av porträtten, och då får man tänka om när det gäller exponering och skärpedjup.

Samma utmaning kring fotograferingen fanns vid själva vigseln som också skedde i gassande sol. Men om det blir rätt, då blir det jättefint och effektfullt. Både när balansen mellan blixtljus och naturligt ljus är bra, och när bakgrunden är helt utfrätt, så som på bilden när bruden går ned mot bryggan med sitt långa släp.

Det var riktigt härligt att träffa detta fina brudpar. De var avspända och så där kära så att man kan ta på det.

Tack för äran, Tobbe och Kate

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.