Bröllopsfotografering -Skansen

 

Niklas och Sophia gifte sig på Skansen denna strålande sensommardag i sluten av augusti. Först hade vi porträttfotografering på Motjärn men sökte oss sedan vidare  till lite mer avskildhet vid Skogaholms herrgård.

Då jag träffade Niklas och Sophia innan sommaren för att prata igenom önskemål och vigseln så berättade de: att de inte ville ha uppställda bilder, utan att de föredrog att jag “spontanfotograferade”, de kände sig inte bekväma framför kameran, och de hade tema svensk skog och djur, lite trollskt. Då många gäster kom utomlands så hade de valt detta tema, och hyrt in spelmän som spelade brudvalsen.

Det har hunnit bli en del bröllop på Skansen nu :). Bland annat fotograferade jag Angelica och Peters bröllop , bilder som senare kom att publiceras i tidningen “Allt om Mat”. Jag träffade även Linda och Fredrik som liksom detta par vigde sig på Oscarsterrassen. Jag fick även vara bröllopsfotograf till Adina och Joakims vigsel som skedde vid det vackra lusthuset vid Skogaholms herrgård.

Skansen är ett underbart ställe att fotografera på, men man får hålla i sig och välja ett fåtal ställen. Motjärn var mer välbesökt än vi trodde att det skulle vara så vi drog vidare för att få vara mer i fred. Just i dag, var det väldigt mycket folk på Skansen.

Just för att brudparet önskade en “trollsk” stämning valde jag en lite annorlunda framkallning som jag upplevde som mer trollsk , och den fick de några bilder framkallade i , tillsammans med den mer ” vanliga”. Det blev väldigt stämningsfullt tyckte jag.

Tack Niklas och Sophia för denna dag!

 

 

Vigsel och porträttfotografering på Torö

I strålande solsken den 17/6 fick jag närvara vid denna fina vigsel mellan Tobbe och Kate. De vigde sig på bryggan vid Restaurang Sjöboden på Torö. Middagen var uppdukad i deras fina restaurang . En vacker björkportal som brudparet själv snickrat ihop fick pryda bryggan.

Men först tog vi bröllopsporträtt. Eftersom de önskade bilder med hav och sten träffades vi på en strand på Torö. Det blev bilder i starkt motljus i gassande högsommarväder och vidare valde vi att ta några bilder i skugga. Det finns naturligtvis fördelar med gassande sol och man kan få fina bilder där, men risken är stor att det blir skuggor under ögonen, spända ansiktsuttryck på grund av solljuset, och att ljuset träffar en del av paret som man inte vill, liksom överexponerad brudklänning, överexponerad och utfrätt bakgrund, om man inte kompensera med stark blixt.  Och då gäller det att ha en fin balans mellan naturligt ljus och blixt. Att bakgrunden är utfrätt är helt ok i bland, men inte alltid och det gäller att anpassa fotograferingen efter vad som önskas och vad man vill lyfta fram. I det här fallet hade brudparet önskat att miljöerna fick ta stor del av porträtten, och då får man tänka om när det gäller exponering och skärpedjup.

Samma utmaning kring fotograferingen fanns vid själva vigseln som också skedde i gassande sol. Men om det blir rätt, då blir det jättefint och effektfullt. Både när balansen mellan blixtljus och naturligt ljus är bra, och när bakgrunden är helt utfrätt, så som på bilden när bruden går ned mot bryggan med sitt långa släp.

Det var riktigt härligt att träffa detta fina brudpar. De var avspända och så där kära så att man kan ta på det.

Tack för äran, Tobbe och Kate

syskonfotografering på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfoto på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfotografering på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfotografering på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfotografering på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfotografering på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfotografering på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfoto på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson
syskonfoto på Öppnaförskolan: fotograf Anna Andersson

Syskonfotografering på Öppna förskolan i Nynäshamn

Först och främst vill jag tacka alla som dök upp på syskonfotograferingen i torsdags. Det var ett blandat gäng . Några återbud på grund av sjukdom tyvärr men jag är väldigt tacksam för att dessa hörde av sig och meddelande innan. Då kunde jag lägga tiden på att arbeta med de bilder från de som dök upp.

Att ta syskonfoto är kanske lite svettigt 😉 men väldigt tillfredsställande!

Det är 7:e året som jag kör dropin fotograferingar på öppna förskolan i Nynäshamn. Nu är det många nya ansikten som dyker upp. Men också barn som en gång gick eller som ännu går på babycafeet. Det är väldigt roligt för mig att höra. I år passade även en familj på att bli fotograferade. Det glädjer mig mycket för jag vet att detta är guld värt inte bara för sig själv utan för barnen både nu men också senare i livet. Tack för förtroendet. Det var jätteroligt att träffa er!

Just nu har jag ett erbjudande på studentporträtt fotografering i min studio vid Stadshusplatsen i Nynäshamns centrum söndagen den 21/5 mellan kl 18-20. Det är drop in och man kan vänta på sin tur i ett väntrum.

Bestäm och betala på plats så får du reducerat pris.

Fotograferingen sker på samma sätt som den traditionella skolfotograferingen. Jag tar cirka fem bilder. Du får kolla på bilderna på datorn och välja ut den som du vill ha förstorad eller som högupplöst fil. Betala på plats, bilderna skickas till dej mot en portokostand. Bakgrunden kommer vara vit vid tillfället.

Varmt välkomna!

Kopior bestäm och betala på plats:

 

  Erbjudande:

 

Frakt: 40 kr

Alternativt:
få bilden högupplöst ( du kan själv göra de förstoringar du vill):
400 kr på plats
600 kr bestäm dej hemma och få faktura.

Många ungar kom till vårens babyfotografering som brukar anordnas av babycafeet i Nynäshamns församling. En gång i tiden var jag här med min äldsta grabb och sjöng ” du är så fin och jag tycker om dej” och ” en kulen natt”. Men tiden går och nu får jag bara ” låna” några härliga ögonblick med dessa goa bebisar. Några var lillassykon till ungar jag fotograferat tidigare år. Jättekul!

Här är ett litet urval av bilder som kom till under dagen. Inom kort ska allas gallerier vara klara och jag hoppas att det dimper ner ett mail med länk till era bilder innan helgen. För snart är det mors dag. Och vad är roligare för mormor eller farmor att få än en bild på sitt ljuvliga barnbarn?

 

Denna vecka har jag jobbat med att fotografera blommor i studio blandannat. Jag har fotograferat dem isolerade mot vit bakgrund liggandes på Ikeas högglansiga skrivbord. Det blir riktigt fint när blomman speglas i den blanka ytan men ändå är isolerade. Lite trixigt men kul. Men så fotade jag mot olika typer av bakgrunder och insåg att jag behöver samla på mig fler tapetbakgrunder för att få lite omväxling. Det gäller att få ut så mycket blombilder som möjligt för varje inköpt blomma och ljussättning 🙂

 

 

I lördags hade Lantbodens Hund och Hälsa 7 års fest och hade då öppet hus med massa fina erbjudanden och aktiviteter. Bland annat var jag där och tog hundporträtt. Det var jättekul och jag fick träffa många olika hundraser. Från en liten chihuahua till en  stor Irländsk varghund. Jag gillade gruppporträttet på de tre hundarna, för den visade verkligen deras olika temperament. Ni som inte kunde bestämma er för vilka bilder ni ville beställa eller ni som kanske vill beställa mer, maila mig. Det är inte försent att lägga en beställning .

Jag tänkte först att det kanske inte skulle gå att få in fyra fullvuxna i min lilla studio här på Stadshusplatsen i Nynäshamn. Men det gick! Och det var riktigt kul. Det var kul att träffa denna fina familj. Lisa som aldrig tidigare tagit familjeporträtt i studio med sina barn och man önskade sig detta nu. Och jag tycker det var en mkt fin idé att ta en familjebild även nu när barnen är utflugna. Det gällde att passa på nu när “barnen” var på besök. Vi träffades i studion en lördag i mars. Provade på olika konstellationer, bland annat fick även hunden vara med. Bilderna fick de sedan titta igenom via ett bildgalleri. I porträttpaketet de beställde ingick en förstoring samt den digitala filen. Sen om man så önskade så kunde de göra extra beställningar på det.

By the way; vad jag älskar såna här busiga bilder som ett av familjeporträtten visar. Jag förstår att det kanske inte är den bilden man förstorar. Men jag tror i alla fall att man vill ha den. Så i det här fallet. Fick de dessa mer busiga bilder på sin cdskiva, inför framtiden. Jag blir glad i hela kroppen och det är inte ens min egen familj ;). Så är det även med de bilder jag tar på barn och syskon. Ibland blir det många fina mer lekfulla bilder, busiga och knasiga bilder. Men måste man välja, så väljer man kanske inte dem att förstora. Det tycker jag är synd att mina kunder inte ska få ha kvar dessa minnesfulla stunder. Blickarna, busen, spontaniteten, och det är därför jag alltid erbjuder att man får köpa bilderna lågupplösta på cd skiva.

I det här fallet en förstoring monterad på kartong. Blev mkt fint och är det bästa alternativet när bilden ska ramas in. Stora bilder kan lätt bli svår hanterliga. Lätt att de får veck och annat.

 

 

 

 

 

 

Content Protected Using Blog Protector Plugin By: Make Money.